Obezitatea informaționala si tendințe in noile media: televiziunea Live Streaming

Unul din citatele celebre ale secolului 20 era: „Informația este putere” si luând in considerare aceasta expresie, oamenii erau tot mai avizi de informație, din dorința de a avea mai multa putere si implicit mai multa influenta. Si informația era greu accesibila sau era foarte costisitoare (multe secole la rând accesul la informație si educație era apanajul clasei superioare) si de aceea nu mulți oameni si-o puteau permite.

In anul 2019 specialiștii spun ca ne aflam, cumva, la polul opus: avem acces, de foarte multe ori gratuit si foarte facil, la foarte multa informație (fenomen denumit „infobesity” = obezitate informaționala). Doar ca tot prezentul, ne revarsă marea aceasta informațională cu plusuri si cu minusuri, informație foarte multa nu este echivalentul unei informații de calitate si astfel fenomene precum „fake news” sunt din ce in ce mai des întâlnite. Oricine poate posta pe rețelele sociale orice dorește, caci postarea nu este controlata sau validata in prealabil de un for decizional. Din păcate, nici anumite jurnale nu mai respecta regula clasica a jurnalismului de verificare a  informației din minim trei surse si astfel ajungem sa citim articole cu titluri care „vând” bine si care ii fac pe cititorii, de multe ori e-cititoriijurnalelor sa dea click si sa facă astfel „trafic” pe ediția online a jurnalului.
Astfel, ajungem in situația in care nu mai știm ce procent din ceea ce citim este real si ne servește cu adevărat.

Ceea ce am descris despre presa scrisa este la fel de adevărat si pentru televiziunile clasice si sunt multe persoane care nu mai accesează canalele clasice de TV, din cvarii motive: „nu sunt acasa cand este emisiunea preferata, nu pot pune pe pauza o emisiune live, nu o pot înregistra, etc”. Astfel, ceea ce in afara tarii noastre se întâmplă de ceva vreme, începe sa prindă contur si in Romania si anume: televiziunile de live streaming. Avantajul acestora este ca poți vedea înregistrarea emisiunii sau o poți urmări live, poți interacționa cu televiziunea respectiva in timp real si emisiunea poate fi adaptata întrebărilor si intereselor arătate de cei care urmăresc, poți urmări emisiunile din sfera ta de interes, poți primi notificări despre emisiune, astfel încât sa nu o ratezi si alte avantaje.

UG-coverBiziLIVE TV este prima televiziune Live Streamingdin România, dedicată dezvoltării personale si cresterii afacerilor.

Colega noastră Georgiana Cristea s-a alaturat comunitatii de realizatori BiziLive TV si va realiza emisiunea UpGrade. Prin intermediul emisiunii “UpGrade” realizatorii isi doresc sa ofere spectatorilor resurse pentru dezvoltarea continuă, recomandari și răspunsuri la intrebari care să îi poată sprijini în a crește și a fi mai buni, deoarece cred cu tărie că învățarea este cea mai bună investiție în sine pe care cineva o poate face.

Întrebata de echipa BiziLIVE TV: Ce ti-ai propus din punct de vedere educațional cu aceasta serie de emisiuni, Georgiana Cristea a răspuns:

Imi doresc ca prin intermediul acestor emisiuni sa furnizam spectatorilor, fie ei antreprenori sau nu, resurse care sa ii ajute in dezvoltarea personala si profesionala, in definirea unei imagini de sine pozitive, autentice si de impact. Tehnologiile se schimba, tipologiile de instrumente folosite se schimba, astfel incat cea mai valoroasa investitie ramane cea in formarea si dezvoltarea noastra. Si cum cercetatorii au demonstrat capacitatea creierului nostru de a se adapta si de a asimila noi informatii pe tot parcursul vietii, consider ca cel mai bun moment pentru invatare este acum. In fiecare emisiune ne propunem sa aducem in fata dumneavoastra invitati care sa impartaseasca din experienta lor: formatori, coach, consultanti, specialisti in domeniul resurselor umane, angajati, angajatori si antreprenori.

De ce ai ales să te alături proiectului educational TV BiziLIVE?
Georgiana Cristea:

BiziLIVE TV este un proiect pe care l-am văzut creându-se și crescând frumos si un proiect in care am încredere ca va creste in continuare, devenind un spațiu cu multe resurse valoroase, dedicate celor care vor sa învețe ceva nou si mai ales util.

La aceasta credință s-a adăugat si calitatea partenerilor din cadrul comunității si toate acestea m-au făcut sa răspund pozitiv invitației de a deveni realizator de emisiune. Consider ca pe termen lung, cu cat suntem mai mulți oameni faini la un loc, putem avea un impact mai mare si putem face lucruri frumoase sa se întâmple, găsind mai multe oportunități si creându-le acolo unde ele nu exista deja.

În lumea aceasta în continuă schimbare sa fii o persoană adaptabilă, deschisă și dornică să învețe mereu ceva nou a devenit o necesitate. De asemenea, pe plan personal, să fii cea mai bună versiune a ta te ajută să te prezinți in fața celorlalți cu încredere și cu autenticitate.

La ce ajută să fim conștienți de punctele noastre forte și să definim cea mai bună versiune a noastră? Ne ajută la a vedea noi posibilități și oportunități, la a fi mai mulțumiți cu propria viața, ne ajută la a fi mai fericiți, la a avea relații mai durabile și nu în ultimul rând la un aspect pe care ni-l dorim cu toții – încrederea în sine și în forțele proprii.

Vă invităm în data de 31 iulie 2019 de la ora 11:00 la ediția #live UpGrade unde Georgiana Cristea o are ca invitată pe Veronica Brejan Co-Fondator FLY THROUGH LIFE . Emisiunea se poate urmări aici: www.bizilive.ro/live/Te poți abona la evenimentul online prin facebook chiar aici și iți vor aduce aminte partenerii noștri despre emisiune înainte să începem!

Mai multe despre Georgiana Cristea și programele sale de training aici: http://bit.ly/2Z5BXTM

Screen Shot 2019-07-21 at 12.17.21 PM


THE TRAINERS – prima platformă ce conectează companiile cu experți în training
www.thetrainers.ro
©2014-2019 THE TRAINERS, Bucharest, Romania